onsdag 23. juni 2010

HVORFOR

Reising i Asia kan være svært billig, men å reise til koster en god del, i hvert fall fra Norge. Så, da lurer du kanskje på hvorfor i alle dager man skal bruke så mye penger på å dra dit? Er det ikke like greit å bestille en chartertur til et eller annet sted ved Middelhavet i stedet? Ok, svaret til deg min venn er da: Du har tydeligvis ikke vært i Asia. Men for å være ærlig, helt til i fjor så skjønte jeg ikke helt hva som kunne være så fantastisk med å dra til for eksempel Thailand som alle snakket om. OK, det hørtes helt fint ut, men jeg så liksom for meg ”Syden 2”, bare litt fattigere og kanskje skitnere… Så feil kan man ta. Postkort-strender og imponerende orientalske byggverk er bare en bonus. Stemningen, luktene, lydene, innbyggerene, ja til og med de tingene som kanskje ikke er så positive – de gir en helt spesiell følelse. (I alle fall om man styrer unna luksusresortene). Med fare for å bruke en klisjé; det er som å komme til en annen verden. Men jeg tror man må oppleve det selv for å virkelig skjønne hvor spesielt det er.

I år reiser jeg til Asia alene, ja riktig - A-L-E-N-E! Noe som har gitt grunnlag for noe uro hos noen familiemedlemmer – logisk nok (på tross av fjorårets herding med tigerjobbing og øyloffing). Vel, selvfølgelig spurte jeg litt her og der blant venner og noen ville være med på langtur i sommer, men der jobb eller penger ikke kom i veien, gjorde kjærlighetstur det. Men, Sørøst-Asia kryr jo av enslige backpackere så jeg kan ikke være noe dårligere!


Det var en helt vanlig aprildag på kontoret i realfagsbygget, da jeg ble oppmerksom på at en av kollegene mine drev og steppet og hoppet rundt ute i fellesarealet, sånn passe oppgira. Han veivet rundt på en kvittering som beviste at han nettopp hadde svidd av 25.000,- borte på Kilroykontoret på Gløshaugens sentralbygg. Reisegenet mitt slo straks alarm og framprovoserte en rapport på saken av – la meg presentere: min kollega Jørn Olav Løkken (også kalt Husomlykkjun av for meg enda ukjente årsaker, men det har visst noe med det å gjøre at han kommer fra Skjåk?). Det viste seg at han hadde kjøpt både flybilletter og tur gjennom Kilroy, som samarbeider med den internasjonale reiseoperatøren GAP. GAP spesialiserer seg bl.a. på gruppe-opplevelsesreiser for unge folk. Jørn hadde likesågreit slengt seg på turen deres kalt ”fra Bangkok til Bali”. ”Hmmmm…Bali…..” tenkte jeg ”Det er i Sørøst-Asia, det er eksotisk, har etter det jeg har hørt alt man kan ønske seg av et ferieparadis, og, viktigst av alt: jeg har aldri vært der”. Det må testes!Lyst til å lese om hvordan det går med Jørn på turen hans? Her er link til hans blogg: http://blog.thefuturegoesboink.com/ (også link under "Se også"-fanen til høyre i bloggen her).
Akkurat nå nipper han antagelig til en Singha på en støvete bar i backpackerdistriktet Khao San Road i Bangkok eller er innlosjert på nattoget til Krabi.Bali-strand

1 kommentar:

  1. Å herreguuud June!! D der bli jo knall. Nok en stor reiseopplevelse foran dæ.
    Hehe;)Å ingen ska si at du ikke e tøff!!
    Gleder meg til å lese oppdatteringene dine under ferien. Riktig god ferie og kos dæ masse.
    Stoor klæm:)

    SvarSlett