tirsdag 29. juni 2010

Pakketips - travelling for dummies

Selv om du kan kjøpe nesten hva som helst "really cheap-cheap" i sørøst-asiatiske land, er det lurt å ta med seg noen ting... Men hva? Hardcore backpackere tar jo ikke med seg noenting. Jeg for min del har aldri påstått å være noen hardcore backpacker, men har ikke tenkt å overfylle sekken denne gangen. Jeg plukket imidlertid opp noen tips på turen ifjor.

Her er mine topp 10 bør-ha-med-ting man kanskje ikke tenker på å ta med seg men absolutt bør vurdere  (noe girly-stuff)  hvis man skal på tur til Asia, basert på fjorårets Thailandopplevelser:

 1. Eurax eller lignende. Reduserer kløe og hevelse av insektsbitt ... Ja, du kommer til å bli bitt, selv om du prøver hardt å ikke bli det.
 2. Melkesyrebakterier, som Idoform el.likn. (De hjelper til må holde fordøyelsessystemet i god form. Begynn å ta dem ca. 3 dager før du reiser.
 3. En bra, feit bok. "Asia-tid" har en tendens til å medføre mye venting. Dessuten; det finnes knapt en bedre måte å slappe av på enn å ligge på stranda med en bok du har fått dilla på. Sist sommer leste jeg de tre første bøkene i Twilight-serie... anbefales!
 4. Lonely Planet-bok. "South-East Asia on a Shoestring" er uvurderlig dersom du loffer rundt, men også fin å ha for å lese om ulilke steder generelt.
 5. Antibakteriell gelé ("rene hender"). Hvorfor ikke? Tar liten plass. Forklaring unødvendig etter all svineinfluensa-styret.....
 6. Noen protein/energi-barer. Enten som backup når du reiser, eller du kan gi dem som gaver til lokale nye venner. Jeg ga noen av mine til en munk ved tempelet i fjor. Dagen etter ga han meg lunsjen sin.
 7. Liten håndveske med armbånd/håndløkke. Super-smart for å ha med på f.eks. fest. Sikrer at du har veska di hektet på deg.
 8. Håndvaskemiddel (f.eks. Biotex). Selv om det er både billig og stort sett raskt å få vasket klærne et sted, er det sannsynlig at du får bruk for dette på et tidspunkt. Noen plagg vil du kanskje ta hånd om selv, og kanskje har du ikke tid til å levere dem fra deg.
 9. Hårkur (F.ex. Potion No.9 by Sebastian ) Bruk det hver dag om du har langt hår. Jeg måtte av med ca. 7 cm av håret etter 6 uker i Thailand.  
 10. Farget/brun ansiktskrem/foundation. Dette skal du lete lenge etter for å finne i Asia. Du kan finne de samme merkene, men istedet får "tan" eller "tinted" står det da "whitening" eller "bleach" - siden de fleste asiater foretrekker å være så bleke som mulig.
Tips: Handysize.no har en del praktiske ting til tur, samt en del morsomme og undødvendige ting.Noen ting er det greiest å kjøpe når du har kommet frem. Du sparer plass i sekken/kofferten og noen ting er faktisk bedre å kjøpe i Asia enn her hjemme Her er mine topp 5 smarte ting å kjøpe etter ankomst:
 1. InsektssprayJa, de er kanskje en smule giftigere enn de norske, men effekten er myyye bedre! Og flaskene er mindre og letter (enn de jeg har sett i alle fall). Bare pass påa t du ikke gasser romkameraten din og helst unngå å inhalere eller svelge det... Eller du kan drasse med deg Mygga fra Norge og bli spist opp. Ditt valg! Ta med Eurax i det minste i så fall...
 2. Antibiotisk salve. små sår og blemmer blir lett infiserte borti der, så dra på apotek og kjøp en slik krem. Den dreper bakteriene som setter seg i sårene, slik at de heles mye fortere og du reduserer sjansen for alvorlig infeksjon. Btw - apotekene i Thailand var kjempebra, og de var overalt.
 3. Solkrem med lav faktor. Ta med tungvekter-solkrem. Kjøp lett-solkrem når og hvis den tid kommer.
 4. Shampoo og liknende... Hvorfor kaste bort plass, mye vekt og penger på dette når du kan få det for 1 Euro der du skal? Har du hårkur har du det viktigste, resten finner du garantert når du trenger det.
 5. Elektrolyttdrikk eller miksepulver. Forhindrer dehydrering. Pulvervarianten, som kan fås i små brev, er geniale. Lette og små, raske å ta frem helle putte i vannet... ta-daaaa - elektrolytt-drikke! En liter om dagen anbefales. Husk likevel å drikke nok vann....


2 kommentarer:

 1. Hmm..
  Min versjon:
  Ta med:
  1. Citrosept - Knekker alt av bassiller, drikk noen dråper hver dag, pluss kan brukes utvortes.
  2. Idoform ja.
  3. LP eller "the book of filthy lies" som noen kaller den.
  4. Småting fra Norge. Feks postkort e.l. Glemte det sjøl, men er fint å gi bort til folk man møter.
  5. Kortstokk: Aldri feil.
  6. Kamera. Nuff said.
  7. Pengebelte som holder. Mitt røyk, og du får ikke kjøpt sånt der.
  8. Spork. Aldri dra hjemmefra uten.
  9. Dopapir. Du kommer til å trenge det.
  10. High energy bar. Du veit aldri når du trenger det lille ekstra.


  Ting man kjøper:
  1. Tigerbalsam: Glem eurax, tigerbalsam fikser det + ømme muskler, hodepine og det meste anna.
  2. Bok. Kjøp ei bok som er passe tynn for flyturen på flyplassen. Deretter lokale bokhandler. Sansynligheten er stor for at du finner bøker fra området av lokale forfattere som du aldri hadde lest ellers, og som kan gi litt dypere innsikt i stedene du drar til.
  3. Insektsmiddel med så mye DEET du får tak i.
  4. Panamahatt. Goin out with style.
  5. Klær. Koster ikkeno, og du får med deg artige ting hjem, eller du kan dumpe de på hotellrommet.

  SvarSlett
 2. Og foresten: Ta med Compeed, jeg hadde for få..

  SvarSlett