onsdag 21. juli 2010

Paradis paa jord!

Endelig var det tid for den delen av turen alle hadde sett fram til: Lombok. Vi tok "the slow boat" fra Bali - en ferge hovedsaklig full av indonesere som rista paa hodet av oss turister som ville ligge i sola oppe paa dekk. Den tok ca fire timer, og etter litt bussing var vi framme i Sengiggi. Som vanlig bodde vi paa en plass et stykke utenfor sentrum, men det saa kjempefint ut saa jeg og Charlotte nesten sprang ned til stranda etter aa ha slengt sekkene fra oss. Den var ikke saa verst i det hele tatt, men selgerne var saa ekstremt innpaaslitne og pratesyke at vi ble ikke lenge. Selv inne paa bassengomraadet hang de over gjerdet og maste paa oss, kort avbrutt av litt marihuanaroeyking. Ikke stort aa si om Sengiggi egentlig, det var kun en mellomstopp. Dagen etter vaakna jeg kjempetidlig og var helt gira, endelig skulle vi ut til Gili Islands. Jeg var litt redd for at jeg hadde for store forhaapninger, men det skulle vise seg aa ikke vaere noe problem.

Naa er jeg her da, i det rene paradis! Her paa den lille oeya Gili Meno, som er den midterste av tre smaa oyer utenfor Lombok, kunne jeg nok blitt i en evighet. Det er saa fint her at det er umulig aa beskrive, men vi bor rett ved den fineste stranda jeg har sett, med et yrende og fargerikt marint liv 10 m ut i vannet. Det er faa folk her, hele plassen oser av avslapping og livsnytelse - perfekt for honeymooners og slitne backpackere. Vi har utsikt til Gili Air og Lombok, med vulkanen Rinjani som faktisk er litt aktiv naa. Vaeret her perfakt, passe varmt og sol hele tiden. Solnedgangen er visstnok fantasisk, det skal testes ut ikveld ved en gaatur til andre siden av oeya. Det tar ca 2 t aa spasere stranda rundt hele oeya. Det skal ogsaa vaere tradisjonell indonesisk fest her ikveld. Jeg og noen av jentene har blitt kjent med noen av de lokale her, kjempegreie folk. Vi hyrte tre av dem i gaar kveld til aa kjoere oss til og fra partyoya Gili Trawangan i baat, hvor de holdt et oeye med oss og kom aa dansa med oss og passa paa. Baaturen hjem var fantastisk, jeg har aldri sett en saa klar stjernehimmel foer, og i glassbunnen paa baaten og i boelgene saa vi fluoriserende alger som dansa rundt. Det kan nesten hoeres ut som vi hadde forsynt oss med "magic mushrooms" som de averterte med over alt paa Trawangan, men det hadde vi altsaa ikke. Billig nok kveld ute - 12 kr for en vodka+redbull-drink. 17 kr for en stor Bintang.


Paa Gili Meno




Baby-havskilpadde

Paa dagen i gaar var vi paa privat snorkletur rundt alle Gili'ene, med glassbunnbaat, og snorkla rundt sammen med havskilpadder! Det var en fantastisk opplevelse. De er mye stoerre enn jeg hadde sett for meg, og saa fine der de svever rundt.



Ready for action


I dag har vi bare slappa av paa stranda ved bungalowene vaare, og jeg har som vanlig tilbragt mye tid i vannet og med aa plukke skjell paa stranda. Sola tar ikke saa hardt her, og det er like greit.

I kveld er siste kveld med GAP-gruppa. Selv om Meno er finest, er det saa lite folk her at jeg har bestemt meg for aa bli igjen paa Trawangan i morgen naar vi drar mot Bali. Oeya er saa populaer at det var vanskelig aa booke noe, men jeg fikk et rom paa en flott resort (litt "dyrt", ca 450 kr natta) i alle fall for den foerste natta. Saa faar jeg se hva jeg gjoer videre! Ingen bekymringer her i paradis! No worries - didak apa apa :)

Naa maa jeg gaa og gjoere meg klar for tur innom fugleparken her, samt solnedgangtur!

2 kommentarer:

  1. Terima kasih for å minne meg på at du har det flott og jeg er hjemme i sama-sama Trondheim :p Jeg også vil Gili!!! JEG VIL JEG VIL JEG VIL!

    SvarSlett
  2. Det kan anbefales! Foeler med deg, Joern/Jim/Jerk ;) hehe.

    SvarSlett